top of page
Beauty%20Care_edited.jpg

- FAQ -

Meest gestelde vragen

 • Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?
  Gemiddeld zijn er tussen de 6 tot 8 behandelingen nodig. Er is geen standaard aantal behandelingen: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is namelijk anders en wij geloven in een persoonlijke benadering. Sommige klanten hebben iets meer behandelingen nodig, anderen wat minder. Haar dat weg is blijft ook weg. Soms wegens hormonale veranderingen kan er na enkele jaren een opvolgingsbeurt nodig zijn om enkele nieuwe haartjes te verwijderen. Deze krijgt u met 50% korting.
 • Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?
  Omdat haren in verschillende fases groeien, kunnen ze niet in een keer worden verwijderd. Tussen de behandelingen zit daarom wat tijd. De tijdsduur tussen de behandelingen: om de 6 weken voor het lichaam en 8 weken voor het gelaat.
 • Hoe lang duurt een behandeling?
  De behandelduur is afhankelijk van het te behandelen gebied.
 • Wanneer mag er niet behandeld worden met de laser?
  Een laserbehandeling wordt afgeraden als u: - Zwanger bent - Borstvoeding geeft - Aan epilepsie lijdt - Koorts of een infectie heeft - Medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken - Ontstekingsremmers slikt - Een pacemaker heeft - Piercings, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied - Als u in behandeling bent voor kanker Neem bij vragen over uw specifieke situatie gerust contact met ons op.
 • Kan er gelaserd worden op een zongebruinde huid?
  Ja, ook een zongebruinde huid kan worden behandeld met de Soprano Ice Laser. Dit komt omdat deze lasertechniek zich op effectieve wijze richt op de eiwitten in het haarzakje en niet op het pigment van de huid. U kunt bij Fema laserontharing in ieder jaargetijde behandeld worden. Let op: het advies is om 3 dagen voor en na de behandeling niet te gaan zonnen, gebruik te maken van een zonnebank of een zelf bruiner aan te brengen. Dit om de huid tot rust te laten komen.
 • Is de behandeling geschikt voor alle huidtypen?
  Ja, de behandeling is geschikt voor iedereen omdat we de laser kunnen instellen op ieder huidtype. Door deze innovatieve eigenschappen van de Soprano Ice Laser kunnen we nu ook een donkere huidskleur behandelen. Dit komt omdat de Soprano Ice Laser niet alleen op het pigment werkt, het tast ook de eiwitten onder in het haarzakje aan. Zo zorgt de laser ervoor dat het haarzakje de voedende eigenschappen verliest waardoor er geen nieuwe haar kan groeien.
 • Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?
  Dit kunnen we pas beoordelen bij een intakegesprek. Hierbij is het noodzakelijk dat bij een minderjarige de ouder of verzorger mee komt.
 • Kan er gelazerd worden tijdens of na de zwangerschap?
  Nee, Fema laserontharing raadt behandelingen tijdens of net na een zwangerschap af. Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling beïnvloeden.
 • Is een laserbehandeling veilig?
  Ja! Een behandeling met de Soprano Ice Laser is volledig veilig. In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Soprano Ice Laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur die het haarzakje vernietigt. De temperatuur die de laser bereikt wordt vaak als aangenaam ervaren. Door de nauwkeurigheid van de laser is het onmogelijk dat zweet- of lymfeklieren in de huid worden beschadigd.
 • Wat kosten de laserbehandelingen?
  Bekijk onze prijslijst.
 • Wat doen voor de eerste behandeling?
  Circa 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling mag u niet meer epileren of harsen. U trekt hierbij de haarwortel uit en die is net nodig om te kunnen behandelen met de laser. Vooral we de eerste behandeling opstarten raden we aan om ongeschoren langs te komen. Zo kunnen we de haartjes nauwkeurig beoordelen en optimale instelling. Vermijd zelfbruiners zolang mogelijk voor de eerste behandeling.
 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
  Er zijn 1-3 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van de verhouding vetmassa en het lichaam.
 • Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?
  Tussen elke behandeling dient 4-8 weken tussen te zijn.
 • Hoe lang duurt een behandeling?
  1 sessie duurt ongeveer 60 minuten. Men kan maximum 2 sessies doen op dezelfde dag.
 • Wanneer mag er geen cryolipolyse behandeling gedaan worden?
  Personen met een acute ziekte Personen met een kwaadaardige tumor Personen met een besmettelijke ziekte Zwangere vrouwen Personen met een hartaandoening Personen met koorts Personen die een behandeling ondergaan of aan abnormale lichamelijke verschijnselen lijden Leverproblemen Syndroom van Raynaud Koude-urticaria Personen die lijden aan diabetes
 • Is de behandeling geschikt voor iedereen?
  De behandeling is geschikt voor iedereen die plaatselijk vet wil aanpakken, vetophopingen wil verminderen en volumeverlies wil verkrijgen met een BMI lager dan 30.
 • Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?
  Deze behandeling kan gedaan worden vanaf 18jaar.
 • Kan deze behandeling gedaan worden tijdens of na de zwangerschap?
  Tijdens een zwangerschap kan deze behandeling niet gedaan worden. Na een zwangerschap dient men 3 maanden te wachten alvorens deze behandeling uitgevoerd kan worden.
 • Is een cryolipolyse behandeling veilig?
  Deze behandeling is een zeer veilige techniek die wetenschappelijk ondersteund wordt door tal van klinische studies.
 • Wat kost een cryolipolyse behandeling?
  Zie prijzen bij online afspraken of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info.
 • Wat doen voor de eerste behandeling?
  Er hoeven geen bijzondere voorzorgsmaatregelen te worden genomen voor de cryolipolysesessie.
bottom of page